We dachten eindelijk klaar te zijn voor de vlucht, maar helaas bleek dat er nog officieel toestemming geregeld moest worden. We dachten dat dit al geregeld was via de marine, wat deels ook het geval was. We hoefden alleen nog toestemming te regelen bij een bepaalde afdeling binnen de marine. Dit hadden we aangevraagd en we zouden binnen acht weken antwoord krijgen op de aanvraag! Dit was natuurlijk veel te lang, dus na vijf weken hebben we er zelf maar druk achter gezet. Allerlei mensen zijn gebeld en gemaild over de aanvraag en uiteindelijk was het gelukt om officieel toestemming te regelen. Nu zijn we dus officieel klaar voor vertrek. Nu nog wachten op goed weer. 

10 uur gewerkt.
Aanvullend kleinigheidje:
Om de tijd de doden, hebben we besloten nog een klein cameratje mee te sturen met de ballon. We hebben hiervoor de lege ruimte boven in de box uitgehold tot een uitsparing voor de lens. Deze camera gaat de vlucht ook filmen, maar dan in het bijzonder. We hebben miniatuur astronauten van onszelf gemaakt van papier en schuim, deze hebben we via een bepaalde constructie voor de lens gehangen. Dit was eigenlijk ons allereerste idee waar we later van af zagen, vandaar de naam 'ruimtevlucht'. 
Dit alles weegt nog geen 100 gram extra. De camera is wel van redelijke kwaliteit, maar de batterij is echter veel te kort van levensduur. We hebben zelf een extra batterij gebouwd over dezelfde spanning. Deze batterij zorgt ervoor dat het cameraatje vier uur lang kan filmen, wat ruim voldoende is. Alles wat hier in een notendop verteld wordt heeft toch wel vrij veel tijd gekost. 

36 uur gewerkt!
Leave a Reply.