Dit was de grote testweek. Deze week hebben we alle camera’s en de parachute getest. Allereerst zijn de juiste instellingen voor de camera gevonden met de juiste sluitertijd en intervaltijd. We hebben lithium batterijen in de fotocamera’s gestopt en lieten deze om de vijf seconden een foto maken. Na ruim drie en een half uur waren de camera’s nog bezig met foto’s maken en waren de batterijen nog zo goed als vol. De camera had 2516 foto’s gemaakt. We verwachten dat de vlucht tussen de twee en drie uur gaat duren dus dit is fantastisch nieuws.

Een andere dag hebben we de full HD camera getest. We zijn begonnen met filmen tijdens een werkdag. Deze videocamera hield het twee uur en veertig minuten vol. Dit is natuurlijk ook goed nieuws.
Om de parachute te testen hebben  we van een schoenendoos een primitieve payload box gebouwd. Voor het gewicht in de box hebben we flesjes met water gevuld en in de doos gedaan. We hebben die daarna gekoppeld aan een parachute en van de uitkijktoren in Den Helder gegooid. We waren blij met het resultaat, want de parachute werkt. Hij was in staat het hele geval af te remmen tot een acceptabele valsnelheid. Onder het testen was de filmcamera nog gewoon aan, dus alles is vastgelegd. 
Foto
Tevens hebben we de filmcamera nog in de schoenendoos zelf gemonteerd, want we wilden ook weten of de camera de val aan zou kunnen.


We hebben 30 uur aan het project gewerkt.
Leave a Reply.