Foto
Payload-box

Er moest nog het een en ander aan onze box gebeuren. Zo moesten de touwen in de hoekpunten nog beter vastgemaakt worden en moest er nog een bevestiging voor de radiosonde komen.
We hebben voor iedere hoek van de box een apart touw met dezelfde lengte. 
Bij iedere hoek hebben we het touw door de wand van de box heen gevoerd en daar vastgemaakt met lijm.
 Dit voorkomt dat het touw losschiet of gaat schuiven. 

Foto
De touwen komen in één punt samen. Omdat ze alle vier even lang zijn hangt het punt waarin ze samenkomen boven het middelpunt van de box. Daardoor hangt de box horizontaal en worden de foto’s en video ook mooi recht. De touwen hebben we aan elkaar geknoopt en verder vastgemaakt met sterke tape. Boven de knoop hebben we van de touwen vier lusjes gemaakt die allemaal aan een klein karabijnhaakje hangen. Dit haakje verbindt de hele box met de parachute. De parachute heeft al een lus aan de onderkant. 

We hebben voor het volgen van de ballon een radiosonde. De radiosonde moest zo worden bevestigd dat de antenne die de GPS-signalen uitzendt naar beneden richt. We hadden dus de optie om hem aan de zijkant van de box te plaatsen of aan de onderkant te hangen. Als de sonde aan de zijkant hangt is de box echter uit evenwicht, dus hebben we een touw door de onderkant gemaakt en de sonde daaraan gehangen.Leave a Reply.