Deze week zijn we vooral bezig geweest met het gedeelte van parachute naar ballon. De grote vraag was: hoe maken we de parachute vast aan een ballon? Na lang brainstormen en overleg  zijn we uiteindelijk getipt met een filmpje waarin een geschikte knoop wordt gedemonstreerd. Deze knoop gaan wij ook gebruiken voor het dichten van de ballon en het vastmaken van de lading. Door middel van een unster die in verbinding staat met de ballon kunnen we bepalen wanneer er genoeg helium in de ballon zit.

Daarnaast hebben we besloten een externe batterij voor de HD videocamera aan te schaffen. Deze extra accu gaat via een kabeltje aan de camera en gaat mee in de payload box. We hebben deze week getest of de accu voordeel oplevert en dat doet hij: in plaats van 2.5 uur houdt de videocamera het nu ruim 4 uur vol. De batterij is na 4 uur echter nog niet leeg, maar het SD-kaartje waarop de video wordt opgeslagen is dan vol. Het kaartje is al van maximale grootte, dus langer dan dit kunnen we niet filmen.
Op de foto is de extra accu te zien aan de achterkant van de videocamera. De accu weegt slechts 40 gram.

Omdat we wat nieuwe onderdelen hebben toegevoegd, hebben we een nieuwe weging van de hele lading gedaan. Dit keer wogen we alles; dus alles wat onder de ballon gaat hangen. 
De lading weegt 1147 gram. Wettelijk mag de lading maximaal 2 kilogram wegen, dus we zitten ruim onder dat gewicht.

Deze week werkten we 24 uur aan ons profielwerkstuk.
 
Dit was de grote testweek. Deze week hebben we alle camera’s en de parachute getest. Allereerst zijn de juiste instellingen voor de camera gevonden met de juiste sluitertijd en intervaltijd. We hebben lithium batterijen in de fotocamera’s gestopt en lieten deze om de vijf seconden een foto maken. Na ruim drie en een half uur waren de camera’s nog bezig met foto’s maken en waren de batterijen nog zo goed als vol. De camera had 2516 foto’s gemaakt. We verwachten dat de vlucht tussen de twee en drie uur gaat duren dus dit is fantastisch nieuws.

Een andere dag hebben we de full HD camera getest. We zijn begonnen met filmen tijdens een werkdag. Deze videocamera hield het twee uur en veertig minuten vol. Dit is natuurlijk ook goed nieuws.
Om de parachute te testen hebben  we van een schoenendoos een primitieve payload box gebouwd. Voor het gewicht in de box hebben we flesjes met water gevuld en in de doos gedaan. We hebben die daarna gekoppeld aan een parachute en van de uitkijktoren in Den Helder gegooid. We waren blij met het resultaat, want de parachute werkt. Hij was in staat het hele geval af te remmen tot een acceptabele valsnelheid. Onder het testen was de filmcamera nog gewoon aan, dus alles is vastgelegd. 
Foto
Tevens hebben we de filmcamera nog in de schoenendoos zelf gemonteerd, want we wilden ook weten of de camera de val aan zou kunnen.


We hebben 30 uur aan het project gewerkt.