De laatste twee weken van de zomervakantie stond het project op een laag pitje in verband met vakanties. Toch hebben we in deze tijd wat kleine dingetjes geregeld. We hebben onder andere een parachute geregeld voor het project, en verder nog wat kleine aanpassingen aan de website gedaan.

Gewerkte uren: 6 uur.

 
Foto
Zaterdag 11 augustus stond er een groot artikel over ons project op de voorpagina van de Helderse Courant! Klik op de foto om het artikel te lezen.

 
Vandaag nam de krant contact met ons op omdat ze graag een foto bij het artikel over ons project wilden hebben. Na wat geregel werden er in de middag foto’s gemaakt en zaterdag (morgen) staat het artikel in de krant! Vandaag zijn weer een aantal donaties gedaan en is er nog maar weinig geld nodig om alle kosten te dekken. We gaan bijna de materialen aanschaffen en beginnen met het in elkaar zetten van het project! Zonder sponsors was dit absoluut niet mogelijk en daarom nogmaals veel dank!

De site is ook weer up-to-date; hou dit blog in de gaten voor de vorderingen.

Gewerkte uren: 5 uur.

 
Deze nacht hebben we de site helemaal afgemaakt. Vooral de sponsorpagina is verbeterd. De logo’s van de bedrijven die sponsoren zijn nu een directe link naar hun website. Tevens hebben we de URL van de site veranderd door een eigen domein te kopen! We zijn nu bereikbaar onder het domein: 

www.ruimtevlucht.net

Dit is de definitieve link naar de site.
Gewerkte uren: 4 uur.
 
Vandaag zijn we weer verder gegaan met onze zoektocht naar bedrijven die mogelijk willen sponsoren. We hadden niet zoveel succes als de vorige keren; de zoektocht zelf heeft geen (directe) sponsors of donaties opgeleverd. Echter waren er 2 potentiële sponsors waarvan er 1 s ’avonds reageerde: ook Brezan Automaterialen sponsort het project. Tevens is op woensdag Dierenkliniek Julianadorp sponsor geworden, en af en toe zijn er particulieren die doneren. Het bedrag dat nog niet gesponsord is wordt steeds kleiner! 
Tegen het einde van de dag zijn we bij een bedrijf geweest dat misschien geschikt schuim voor ons had om onze payload-box van te maken. Daar kwamen we tot de conclusie dat we die box beter niet van een plaat schuim kunnen maken. We gaan nu zelf purschuim en een vorm gebruiken om de schuimen box zelf te maken.

Vandaag zijn we naar de krant geweest! We zoeken de publiciteit op om meer bekendheid te krijgen, wat weer goed is voor de sponsors. We werden bij de krant meteen geïnterviewd en aanstaande zaterdag staat het stukje van ons werkstuk in de krant!
Gewerkte uren: 8 uur.

 
Vandaag bezochten we bedrijven die vrijdag hadden gezegd dat we beter rond deze datum terug konden komen: onze zoektocht naar sponsors ging verder. Voorafgaand hebben we een sponsorcontract gemaakt voor bedrijven; we werden hier door @automatisering op getipt. Met het sponsorcontract gingen we weer langs bij de bedrijven die ons al een donatie hadden toegezegd, zodat ze de contracten konden ondertekenen. Vaak werden we getipt om ook eens langs andere bedrijven te gaan. We zijn bij Van Brederode en Fameus woningen langs gegaan en deze bedrijven wilden ons ook sponsoren! 
Verder hebben we in de avond de sponsorpagina vernieuwd met de huidige sponsors! Bedrijven staan nu met hun logo, naam , gegevens en hun donatie op de sponsorpagina.

Gewerkte uren: 8 uur.
 
Het project werd serieuzer en er kwamen meer (o.a. particuliere) sponsors en donaties bij. Deze site is een belangrijk onderdeel van het project geworden en had nog veel verbetering nodig. Het heeft een paar dagen/nachten gekost maar nu is de site af. Zowel visueel als inhoudelijk is het verbeterd ten opzichte van de vorige. Alles is nu op de site te vinden: bij ‘Het project’ alle informatie, bij ‘Sponsors’ alles over de sponsors en bij dit blog is voor iedereen te zien wat onze vorderingen met het project zijn.

Het visuele deel van de site (lay-out, navigatie etc.) nam een boel tijd in beslag maar de site is nu af. We willen binnenkort het domein veranderen; de link naar de site wordt dan eenvoudig www.ruimtevlucht.net

Gewerkte uren: 22 uur

 
Nadat we een paar dagen van het mooie weer hadden genoten werd het weer tijd om verder te werken aan het profielwerkstuk. We besloten vandaag te beginnen met het zoeken van sponsors voor ons project omdat het te duur is om zelf te betalen (we schatten de kosten op ongeveer 700 euro). We gingen op pad en begonnen in het centrum van Den Helder. We zochten eerst naar winkels die enigszins iets met ons project te maken hebben. Al snel kwamen we erachter dat we lokale bedrijven moesten benaderen en geen filialen van ketens. Zo kwamen we bij Combi Den Helder, een fotozaak. We legden het idee uit en Combi sponsort nu de benodigde geheugenkaartjes voor ons project.

Na dit succesvolle begin besloten we naar het Ravelijncenter te gaan en daar bedrijven te zoeken. Een aantal bedrijven was sowieso niet geïnteresseerd. Andere bedrijven wisten het nog niet direct zeker; voor die bedrijven zouden we aanstaande dinsdag terugkomen. Eén bedrijf, @automatisering, sponsorde wel vrijwel meteen. Al met al viel het zoeken van sponsors niet tegen; dit bijzondere project vonden veel mensen een leuk idee, ook al sponsorden ze niet allemaal meteen.

Bekijk de sponsorpagina voor een overzicht van onze sponsors!

Gewerkte uren: 7 uur.