Deze woensdag hebben we weer informatie voor ons project gezocht. Allereerst zochten we uit welke weerballon we precies willen gaan gebruiken. We moeten weten hoe groot onze ballon wordt zodat we weten of de ballon in de vulhut van de luchthaven in Den Helder past. 
Tevens moet onze ballon ongeveer 1.5 kilogram aan lading tot een hoogte van 30 km brengen. We hebben uiteindelijk voor een ballon van 1200 gram gekozen. Hoe zwaarder de ballon, hoe hoger hij kan stijgen en hoe meer lading hij kan meenemen. Een ballon van 1200 gram is nog relatief goedkoop en voldoet aan onze eisen. Zo’n ballon wordt ongeveer 2 meter in diameter en is helaas te groot voor de vulhut.

We hebben tevens naar een geschikte GPS-tracker gezocht. Ons werd aangeraden bij een autodealer informatie te vragen over een tracker, omdat (dure) auto’s soms worden voorzien van een tracker waarmee de auto terug te vinden is als die gestolen is. Wellicht zou zo’n tracker voor ons te gebruiken zijn. We zijn verschillende dealers langs geweest en we kregen na een lange zoektocht de tip een simpele GPS-tracker te bestellen via internet. Een GPS-systeem voor in een auto kost al gauw 500 euro. Nu gaan we dus op zoek naar een GPS-tracker die gebruik maakt van het gsm-netwerk. Dit houdt in dat we met onze mobiele telefoon de ballon kunnen volgen. Hier moeten we nog verder onderzoek naar gaan doen. Daarna hebben we nog tot laat in de avond een geschikte camera uitgezocht voor de HD film. We gaan een ‘Ion Airpro’ sport camera kopen bij de BCC. Deze camera is pas op de markt en we zijn voor zover we weten de eersten die deze camera de ruimte in sturen. Deze camera is iets goedkoper dan de GoPro en filmt mooiere kleuren. Tevens is deze camera lichter en kleiner dan de GoPro, wat van belang is bij het project.
Vandaag hebben we 12 uur aan het profielwerkstuk gewerkt.
Leave a Reply.